Foto: Kristin Aafløy Opdan

Abel stå opp

Av: moveART!

Regi: Mads Henning Jørgensen & Anne-Marthe Lund Engnes

Manuskript, tekst og bearbeidelse: M. H. Hallum

Type arbeid: Skuespill

Danser: Anne Weidner

Cellist: Sigrun Eng

Trailer: Abel Stå opp @ Vimeo

Mer: Facebook


I denne forestillingen spiller jeg Hilde Domin, Tysklands mest leste poet i nyere tid. Fordi faren hennes er jøde må Hilde flykte fra Tyskland under andre verdenskrig. Hun mister sitt hjemland, familie, venner og sine rettigheter, i over 20 år lever hun i eksil på Den Dominikanske Republikk. Er det mulig å finne glede, livsmot og optimisme når man er på flukt?

Man behøver tre typer mot. Mot til å være seg selv. Mot til å ikke lyve og fordreie, men kalle ting ved dets rette navn. Og for det tredje, mot til å tro på andres åpenhet og oppriktighet. – H.D.

«Abel stå opp» hadde premiere på Scenehuset i Oslo i april 2014. Vi viste utdrag fra forestillingen på Markedet for Scenekunst i Sandefjord. Siden tematikken passer godt for videregående skoler og tiendeklasser håper vi å komme inn under Den Kulturelle Skolesekken.

I mai 2014 viste vi utdrag fra forestillingen på en festival i Witten, Tyskland. For anledningen oversatt til tysk. Vi planlegger forestillinger på skoler i Tyskland i løpet av 2015.